zondag, september 28, 2008

Verhuizen

Wij (mijn gezin, huisdieren en ondergetekende) gaan verhuizen!
Dit heeft nogal wat concequenties voor de vogels (en daar gaat dit blog uiteindelijk over). Een aantal belangrijke keuzes moeten worden gemaakt om een en ander zo goed mogelijk te laten verlopen. Per 1 november 2008 moeten we onze woning verlaten en op 1 maart op z'n vroegst kunnen we onze nieuwe woning betrekken. Een nieuwe voliere betekend ook een traject bij de bij de gemeente en deze loopt inmiddels. Verhuizen betekend ook nog eens goed naar je bestand kijken en afscheid te nemen van enkele koppels. Ook dit is inmiddels opgestart en op dit moment is de collectie;

(totaal 27 vogels, 11,5 koppels);

- 2 koppels brown's
- 1 koppel blauwwangen
- 1 koppel cuba's
- 1 koppel fuscus (exclusief een pop in bruikleen)
- 2 koppels Perlata's (exclusief nog een jong van dit jaar)
- 1 koppel senilis
- 2 koppels menstruus (exclusief een pop die nog bij de huidige eigenaar zit)
- 1 koppel goffini's (zitten nog bij huidige eigenaren)
- 1/2 koppel rosé kaketoe (zit bij een vriend van me)

Met name in de hoek van de pyrrhura's en blauwwangen zal er wellicht nog wat geschoven worden. Een deel van de vogels zitten bij familie en vrienden. Een koppel brown's en menstruus zullen naar verwachting bij familie blijven. Het koppel rosé zit prima bij een vriend. Dit in ogenschouw nemende zal betekenen dat bij het optimaliseren van de collectie er een zevental kweekparen gehuisvest moeten worden op de nieuwe locatie.

Dan komt het volgende probleem om de hoek te weten wanneer kan er gestart worden met de bouw van de voliere en is deze gereed voor aanvang broedseizoen. Mijn eigen stelregel is dat de vogels per 1 januari moeten "zitten" in het onderkomen waar ze ook in het broedseizoen zullen verblijven. Dan zal het vogelhok per 1 januari gereed moet zijn. Het is nu eind september dus... een uitdaging zullen we maar zeggen. Met de aannemer is afgesproken dat er gerust "achter in de tuin" gewerkt kan worden aan de bouw van de voliere (uiteraard op eigen risico). Het wachten is op de gemeente tot deze zich hebben gebogen over het schetsplan. Voor de brown's ligt deze discussie wat genuanceerder deze komen nu in broedconditie en zullen dus hun broedseizoen "off premisis" doormaken.

Al met al een hectische periode waar maar al te goed blijkt hoe belangrijk het is familie en vrienden te hebben die je ook in deze situaties kunnen bijstaan.